Vanlig hyfs är inte bara rasism utan sexism också!

Att fråga folk varifrån de kommer och att berömma folks vårdade språk är rasism, det vet vi ju alla. Jag har bloggat om detta förr. Nu är det tydligen sexistiskt att uppföra sig väl och att le mot folk.

En ny studie visar nämligen att det kan handla om dold sexism när män håller upp dörren eller som ler mot kvinnor. Det handlar om välmenande sexism menar några forskare i USA, skriver Daily mail.

Kvinnor kanske njuter av att få den typen av uppmärksamhet men forskarna påstår att vissa män som beter sig som gentlemän kan se kvinnor som inkompetenta varelser som behöver deras skydd.

http://nyheter24.se/nyheter/forskning/792160-ny-studie-man-som-ler-kan-vara-sexistiska

Alltså – kan världen BLI sjukare???

Själv blir jag glad om någon håller upp dörren åt mig, man, kvinna,  utlänning, svensk, barn, pensionär. Inte FAN anser jag att de kränker mig, i så fall vore jag ju dum i huvudet på riktigt!

Judith Hall och kollegan Jin Gohl, gjorde en undersökning med 27 par studenter, män och kvinnor, för att undersöka sexistiska attityder hos männen. De upptäckte att vissa män var fientligt sexistiska medan de andra männen var välmenande sexistiska, skriver Science Daily.

De som visade på ”fientlig sexism” var mindre vänliga och log mindre. De som visade på ”välmenande sexism” var vänligare och log mer. De männen uppfattades vara ”varmare” till beteendet.  Och även att vara välmenande är fel, då anser man att kvinnor är det svagare könet.

Bra! Från och med nu ska jag jävlas som fan med utlänningar, barn och gamla. Ty om jag inte gör det anser jag dem vara underordnade mig.

Ibland undrar jag om inte viss forskning – i välmenande syfte, haha – förvärrar i stället för att göra nytta…

Men kritiker säger gudskelov att det inte är fel att män försöker skydda och ta hand om kvinnor eftersom män vanligtvis är det starkaste könet.

– Det finns tillfällen då det är mycket viktigt att kvinnor skyddas. Vi måste acceptera detta och inte försöka utrota något som nog är en instinkt, säger en av kritikerna Jill Kirby, författare, till Daily Mail.

Ja, jisses… … och åter tack till ”Bussiga Barbro”. Du borde ha en egen blogg!

 

 

1 Response so far »

  1. 1

    Tofflan said,

    Helt galet ju! Vad hände med att vara artig rent generellt? Vart är vi på väg???


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: