Kan inte Hanna Wigh starta upp ett nytt parti?

Hanna Wigh lämnade ju Svergiedemokraterna efter att ha blivit sexuellt trakasserad och inte blivit tagen på allvar. Nu är hon politiskt obunden riksdagsledamot – och det har visat sig att människan har riktigt vettiga åsikter! Hon vill nämligen legalisera cannabis för att på så sätt strypa våldsvågen och ge mer skatteintäkter.
https://www.expressen.se/debatt/legalisera-cannabis-och-stryp-gangens-inkomster/

Dagens politiker talar om hårdare tag, mer poliser och till och med militära åtgärder vid behov. Men vad ingen talar om är den misslyckade narkotikapolitk som detta land för. Och som inte direkt gör situationen bättre.
I Holland så dödar man inte varandra för lite gräs, om jag säger så.

”I polisens rapport om allvarlig och organiserad brottslighet 2017 konstateras vad vi alla bevittnat med fasa, hur våldet inte bara ökar i omfattning utan även i brutalitet. I samma rapport beskrivs hur ”cannabis är det vanligaste förekommande narkotiska preparatet” och att ”Cannabis har stor betydelse i den lokala handeln i utsatta områden och utgör ofta en basinkomst för de kriminella aktörerna där”. I länder som legaliserat cannabis omsätts miljarder som inbringar välbehövliga skattemedels. Statistiken tyder på att våldsbrotten minskat”, skriver Hanna Wigh.

Hur rätt har hon inte! Tänk om svenska politiker kunde tänka till. Polisen lyckas inte klara upp grova brott idag – eftersom de jagar cannabisbrukare!Och för att snygga till statistiken för ouppklarade brott fokuserar man på cannabis i stället för våldtäkter.

Visst behövs kanske fler poliser, men det är inte vettigt att straffa folk för offerlösa brott i stället för att lagföra våldtäktsmän?
Vaför vill man fortsätta på den inslagna vägen i stället för att legalisera?

Mycket kloka tankar från Hanna Wigh. Kan inte hon och Hanif Bali starta ett nytt parti?
Jag skulle gärna rösta på det!

1 Response so far »

 1. 1

  Asp said,

  Egentligen säger hon inte så mycket nytt, men det är ju bra att det publiceras, även om det är i en jäkligt oseriös blaska.

  Politiker som anser att man ska börja använda sig av militären demonstrerar med all önskvärd tydlighet att man inte bör få ha beslutsfattande uppdrag. Totalitära åsikter som dessa bör inte tolereras. Faktum är dock att en lagändring kom till stånd för några år sedan, då det tidigare inte har varit möjligt ända sedan Ådalen 1931. Lagändringen smögs in med ursäkten att det handlar om att bekämpa terrorism. Jag anser att det redan från början var väldigt uppenbart att politiker skulle börja använda det argumentet för att på olika sätt inskränka på våra rättigheter och det är väl bara en tidsfråga innan man åter igen använder militären mot demonstranter med ursäkten att det är för att stävja ”terrorism”. Jag skäms allt mer över Sverige.

  Som bekant anser politikerna att det är viktigare att ”sända rätt signaler” än att förhålla sig realistiskt till situationen, så med den ursäkten fortsätter man att jaga huvudsakligen harmlösa människor som ägnar sig åt ett offerlöst brott. Många av dem använder sig av narkotikaklassade substanser för att vården inte kan erbjuda några fungerande alternativ. Jag är en av dessa, då jag efter ett och ett halv decennium fortfarande inte hade erhållit någon långvarig lösning på mina problem. Istället skrev man ut ”läkemedel” med ohyggliga bieffekter som inte hade någon positiv effekt överhuvudtaget. Att jag istället hittade en lösning som faktiskt fungerar, men som samhället anser är tabu, ska de-som-vet-vad-som-är-bäst-för-oss till varje pris förhindra, vilket ledde till en mycket utdragen rättsprocess som inte förbättrade min hälsa det minsta. Den hybris personer av det här slaget lider av är närmast häpnadsväckande.

  Jag anser inte bara att allt bruk omgående bör avkriminaliseras, utan även att personer som Maria Larsson, Sofia Modigh, Bengt Westerberg, Jonas Hartelius, Kai Knudsen med flera ska ställas inför rätta för att på grund av en ideologisk fanatism som angränsar till det psykotiska ha misslett och ljugit för folket och därmed bidragit till onödigt lidande och död. Om några ”rätta signaler” ska sändas, så är det just att sådant här vidrigt beteende leder till konsekvenser för de som ägnar sig åt det.


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: