Stötande hur det fungerar här

Fallet med Iraks försvarsminister har åter aktualiserat den alltför generösa svenska medborgarskapslagstiftningen.
Det är rimligt att även Sverige inför möjligheten att återkalla medborgarskap, skriver advokat Nima Rostami.
Najah al-Shammari, Iraks försvarsminister, och den svenska medborgaren Najah al-Adeli är uppenbarligen samma individ. Han förekommer således med dubbla identiteter och kan inte anses ha styrkt sin identitet.
Som förutsättning för naturalisation (förvärv av medborgarskap) uppställs även vissa skötsamhetskrav. Förhållandena kan bland annat vara sådana att det skulle vara stötande för rättskänslan att bevilja sökanden svenskt medborgarskap. Även säkerhetsrisken är aktuell.
Grundlagsskyddet för svenskt medborgarskap infördes 1976 och statens möjligheter att återkalla medborgarskap vid bedrägligt förfarande och osanna uppgifter har successivt tagits bort. Dessa reformer har i princip omöjliggjort samhällets markering mot förbrytare och kriminellt belastade individer. Därtill är medborgarskapskraven synnerligen släpphänta i detta landet. Utöver det tillåter Sverige dubbelt medborgarskap. Vilket är åt helvete bara det. Det kan också missgynna dig att ha två medborgarskap. Vad gör denne kille om det blir krig mellan Irak och Sverige, till exempel?
Våra grannländer och vissa EU-länder har infört möjligheten att återkalla medborgarskap vid fall av bedrägligt förfarande eller medvetet lämnande av osanna eller oriktiga uppgifter. I Storbritannien återkallas medborgarskap även då en person begått en allvarlig handling som varit till skada för landets vitala intressen. Varför går det inte i Sverige? Det enda skäl till att inte ta ifrån folk medborgarskap är om de är statslösa, men hur många är det i dagens Sverige?
https://www.expressen.se/debatt/stotande-att-se-sverige-dalta-med-medborgarskap/

Precis som Lena Mellin kan man fråga sig hur det över huvud taget kommer sig att en rik man i Irak kan bli socialfall i Sverige. Han kom till Sverige 2009 och blev svensk medborgare sex år senare. I juni i år återvände han till Irak som försvarsminister. Under mellantiden tycks han tidvis ha uppehållit sig i hemlandet.
Det handlar alltså om en man som uppenbarligen klarar av jobb i utsatta positioner.
Men i Sverige blev han ett socialfall som åtskilliga gånger ansöker om försörjningsstöd för sig och sin familj, hustru och sex barn. Här kan man verkligen tala om ”die dumme Schweden”
https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/VbrzbV/nu-har-vi-varit-enfaldiga–igen

Inte konstigt att SD håller på att bli största parti.Först var de smuts som skulle stoppas under mattan – och som ingen ens ville debattera med.
Sedan kom de in i riksdagen och då frös man ut dem i stället. I val efter val har de vuxit sig större och större – samtidigt som hatet mot dem har vuxit sig ännu starkare. Utan viljan att förstå varför. Nu är Sverigedemokraterna på väg att bli Sveriges största parti.
Och det är inte deras förtjänst. Det är ert misslyckande – ni alla andra.
Det är den utveckling vi sett de senaste åren som är orsaken. Sade man något om den så klassades man som rasist och populist.I Sverige i dag dör människor så gott som dagligen på grund av skjutningar, sprängningar och våldsdåd. Den retoriken är inte populism. Den är tyvärr verklighet.
Det är därför ett direkt hån och komma med utspel om att väljarna är lurade av kostymnazism. Eller att man ”inte såg detta komma”.
”Ja, men de har ju spätt på så att rasismen ökar?”, säger en del. Visst finns det rasism. Men varför ta på sig offerkofta och kalla allt för rasism då man ser att irakiska försvarsministrar får bidrag från Sverige medan dödssjuka måste jobba eller söka jobb?
Det ni politiker behöver göra nu oavsett partifärg är att ha svar på de direkta samhällsproblem som Sverige står inför. Politiker måste nu våga se och bekräfta dagens Sverigebild. En bild där otrygghet och oro på grund av kriminalitet, splittring, hat och segregation ökar. Det är dags för en politik som drivs av kärlek till de svenska medborgarna och det svenska samhället.
I stället för hat mot Sverigedemokraterna.
https://www.aftonbladet.se/debatt/a/vQdeoL/det-ar-ert-fel-att-sd-ar-pa-vag-att-bli-storst

Ett sätt att göra det på kan ju faktiskt vara att se över det rådande asyl- och bidragssystemet. Ett system där man inte kan åka på semester till det land man säger sig ha flytt ifrån. Om ni inte visste det så upphör en flykting att vara flykting då hen återvänder till landet hen flytt från

Sverige kan börja utvisa till Syrien

Ändå förekommer det hela tiden här. Mycket rykte, men även mycket sannning.
Ska till Kabul för att gå till tandläkaren, för det är billigare där. Ska till Irak och hälsa på släkt. Ska till Syrien på bröllop. Och så vidare, och så vidare. Självklart finns det både svenskar och invandrare som bidragsfuskar, men att direkt locka till sig fuskare är inte gammalt.Särskilt från de samhällen där korruption och bedrägerier är en del av systemet. Ibland har de flera olika identiteter. Ibland ljuger de om varför de vill ha asyl. De förstör identitetshandlingar, kör en snyfthistoria och får uppehållstillstånd. Röran och kaoset är fullständig och Migrationsverket befolkas både av naiva godhetsonanister, infiltrerade islamister och förstås en rad individer som avskyr allt detta men som av rädsla för repressalier inte vågar agera visselblåsare. Det är ju inte alltför lätt att få jobb eller ens behålla jobbet här om du har obekväma åsikter.
Kanske vore det något för Trolljägarna, att kolla upp bidragstroll!
https://katerinamagasin.se/efter-skandalen-med-irakiske-bedrageriministern-sveriges-asyl-och-bidragssystem-behover-revideras-snarast/
Håller med Katerina Janouch, starta om detta dysfunktionella land!

Lämna en kommentar