Melodifestivalen Hall of fame

Så var Andra chansen avklarad. Ingen av låtarna där kommer klara att ta en seger i finalen. Den stora behållningen var utdelning av en stjärnudd som symboliserar minnesvärda ögonblick och personer som betytt mycket för Melodifestivalen under 60 år.
Och många artister uppträdde – HJÄLP vad jag sjöng med. Roligt var det också då några artister själva talade om sina minnen från Mello.
Extra roligt var det att se Karin Falck, som var programledare för Sverige 1975, då vi stod som värd för Eurovision Song Contest. Hon fick en stjärnudd och höll ett fantastiskt fint tal.
Björn Gustavsson har varit utbränd och haft panikångest. Nu mår han bra igen och kunde till och med skämta om det då han fick sin stjärnudd.
Höjdarnumret var nog när Björn Skifs och Tomas Ledin spelade flygel och sjöng sina schlagerhits i en underbar kavalkad.

Nåja, vilka gick vidare då?
Jo, Anis Don Demina, Paul Rey, Felix Sandman samt Mendez feat. Alvaro Estrella. Helt märkligt då de skulle påa sin låt. De började snacka om att de var en del av Sverige – svenska latinos. Stack inte Mendez till Chile på grund av skatteskulder för ett antal år sedan? För att sedan vifta med röda näsdukar på slutet av låten. Kommunister, eller?

Nej, nu ska jag sluta gnälla och snart sova!

1 Response so far »

  1. 1

    Tofflan said,

    Ha ha ha, underbar sammanfattning! 😛 Hall of fame och de gamla artisterna som uppträdde fick mig nästan att dansa på bordet.Resten av tiden satt jag och önskade att jag inte satt framför TV:n, nästan. (Fast jag ville ju hänga med mina sambor, så då fick jag bita i det sura äpplet.)


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: