Behöver inte det idag

Ikväll är det Andra chansen i året Mello.

I den första duellen handlar det om genrer. Latino ställs mot hårdrock. Alvaro Estrella – ”Baila Baila” versus Lillasyster – ”Pretender”. Svårt att förutsäga vem som vinner striden, men fler latinofans kollar nog på Melodifestivalen, så antagligen segrar Alvaro Estrella.

I duell två handlar det om ballader. Frida Green – ”The silence” versus Paul Rey – ”The missing piece”. Fridas låt är bättre, så hon tar antagligen hem det.

Den tredje duellen är en kamp mellan generationerna. Eva Rydberg & Ewa Roos – ”Rena rama ding dong” ställs mot Clara Klingenström – ”Behöver inte dig i dag”. Även om dagisbarnen sjunger Rena rama ding dong, så tror jag att Clara tar hem det, då hon har en schlager och ett budskap. Det är verkligen inget barnprogram detta, så dagisbarnen bör stå tillbaka. Röstar de vet man aldrig, men jag vill ha Clara i final!

Pop är temat för den fjärde och sista duellen. Klara Hammarström – ”Beat of broken hearts” tävlar mot Efraim Leo – ”Best of me” . Här kommer de små barnen att rösta. På Klara för hennes outfit och på Efraim för att han är söt. Tonårshjärtan kommer ta hem det och Efraim kommer gå segrande ur duellen.

https://www.dn.se/kultur/kajsa-haidl-sa-gar-det-for-artisterna-i-andra-chansen-i-melodifestivalen/

För övrigt kan jag nog bara säga till världen att ”jag behöver inte dig idag”. Hela Sverige Bakar-profilen Birgitta Rasmusson är död. Jag kommer sakna hennes ”rasande elegant” då något föll henne i smaken.

https://www.expressen.se/noje/hela-sverige-bakar-profilen-birgitta-rasmusson-dod/

Våra traditionella massmedier har inte sagt hela sanningen denna gång heller. Nämligen att fanskapet som stack ner folk skrek ”allahu akbar” vid åtminstone ett tillfälle innan han högg!

https://newsvoice.se/2021/03/afghansk-man-allahu-akbar-vetlanda/Vhttps://petterssonsblogg.se/2021/03/06/vetlanda-afghanen-skrek-allahu-akbar/

Är så ledsen över att jag fick rätt. Ändå sägs det är det är försök till mord och inte terrorism. Ja, om inte detta är terrorism då man försöker döda de som är okända för en själv och skriker ut religiösa budskap, då vet jag inte vad som är det…

2 svar so far »

  1. 1

    Asp said,

    Fast terrorism innebär ju att man via terrormetoder försöker uppnå något slags politiskt mål. Man kan vara en galen religiös fanatiker utan att nödvändigtvis vara en terrorist.

    • 2

      Pinglan said,

      Ja, och i detta fall rörde det sig enligt vissa källor om en psyksjuk man snarare än en tokterrorist. Men som du säger, alla religiösa fanatiker är inte terrorister, och visst kan även psyksjuka begå terrordåd och planera dem. Anders Behring Breivik till exempel.


Comment RSS · TrackBack URI

Lämna en kommentar