Nu är kvinnornas kamp rasism!

I Iran pågår en kamp för kvinnors rättigheter. I Sverige däremot kan man inte se skillnad på en solhatt och en slöja. Slöjan bärs många gånger ofrivilligt av kvinnor, men det torde vara få kvinnor som tvingas bära solhatt för att de inte ska anses vara lösaktiga.

https://www.expressen.se/ledare/hanif-bali/irans-saffransmammor-tar-sin-hamnd-pa-mullorna/

Men i Sverige anses det vara rasism att protestera mot slöjan. Liberala ungdomsförbundet anser att ett slöjförbud skulle förvärra för flickor och kvinnor, eftersom deras frihet skulle begränsas ännu mer. Vilket man inte får säga emot, för då anses man väl vara rasist.

Att man inte vill erkänna att kvinnor förtrycks anses nämligen vara rasism i detta land. Att kritisera slöjbrännning är nämligen islamofobi, eftersom kvinnor som bär slöja vill jobba och träffa kompisar och inte behöva vara aktivister.

Svenska matleverantören Mathem drog nyligen tillbaka en reklambild med en kvinna i slöja, med hänvisning till Iran. Annonsen uppfattades som ”tondöv”, skrev företaget i ett uttalande.

https://www.expressen.se/nyheter/mathem-tog-bort-annons–med-slojbarande-kvinna/

Samtidigt ifrågasätts också slöjbränning som protestform efter att debattörer krävt att kvinnor i väst ska ta av sig slöjan för att stötta Iran. Men det anses vara en anledning att kritisera islam och muslimer.

https://www.expressen.se/nyheter/kritiken-mot-att-branna-slojan-det-ar-islamofobi/

Självklart ska man inte pressas till att ta av sig slöjan, då även protesterna i Iran handlar om fria val. Men man ska inte behöva pressas till att bära slöja heller. Av samma anledning, nämligen det fria valet man ska ha som människa att klä sig som man vill.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: